• image
  • image
  • image

Black Stars U16 - Give and Go U16 23-11-2013

Zaterdag 23 november om kwart over 5, startte de wedstrijd tussen BlackStars U16 en Give and Go U16. De uitploeg kwam van ver en moesten anderhalf uur rijden om de wedstrijd te kunnen spelen.  BlackStars miste 2 van hun spelers, Lars Ruijs en Geerten van Eldik en daarbij moesten ze het ook doen zonder de bankspeler van de U14, Rens van Breenen. De scheidsrechters van vanavond waren Geert Niks en Ken den Doop. De basisspelers aan onze kant waren; guard: Bart van Breenen, forwards: Thijs Kuipers en Douwe Kunneman, centers: Ruben Baan Hofman en Mark Aalten.

In het begin van de wedstrijd, was het al duidelijk dat wij de betere ploeg waren. In de eerste minuut bleef de score echter klein en scoorde Mark 1 keer. Na de derde minuut ging het scoren een beetje lopen en na de 1e periode stond het  17-4. De tegenstanders stonden goed in de zone en we wisten niet goed hoe we moesten lopen. We miste in het spel de snelheid en creativiteit. Het ging allemaal te sloom en we wisten geen een goed uitgespeelde kans te creëren. We moesten het hebben van schoten en de rebounds van de centers. In de 2e periode  hebben we weinig scores gehad en teveel scores weggegeven aan de tegenstanders. De stand in de rust was 27-14. Na de rust kwamen we langzaam op gang en begon het ‘saaie’ spel van de eerste helft weer opnieuw. De tweede helft gebeurde niet zo veel en bleven we scores weggeven, maar wij scoorden ook genoeg. De eindstand van deze wedstrijd is: Black Stars 58 – 35 Give and Go. Na de wedstrijd spraken we de coach: “na het duel met Wild Cats zijn we ook zone gaan oefenen. Op de  training van de week zei ik tegen de jongens, dat we toch wel zouden verliezen tegen Black Stars, alleen ik wil dat jullie de score klein houden en niet dat ze in de 100 gaan lopen. Dit is aardig goed gelukt.” Over 2 weken moeten we weer thuis tegen Give and Go, en hopelijk zijn Lars en Rens er ook bij en is Geertens blessure ook voorbij.